SV Lunetten afdeling Badminton

Sportvereniging Lunetten (SVL) uit Utrecht is een badminton recreantenvereniging uit Utrecht Lunetten voor leden die op een ontspannen manier badminton willen spelen op een recreatief niveau. Het ledenaantal van de afdeling badminton fluctueert rond de 30, maar er zijn grote verschillen tussen de jaren (Mia Audina effect e.d.). De gemiddelde leeftijd van onze vereniging die traint in Utrecht Lunetten ligt rond de 30 jaar, maar volgens ons kan je, als het mee zit, badminton spelen van 8 tot 88 jaar.

In het buurtblad van Lunetten: Hallo! Lunetten heeft in de editie van zomer 2017 een stukje gestaan over ons:

(ontwerp Grifontwerp, tekst: Natascha Roest, foto Martijn Lammerts)

Badminton, wie & wat?

Deze vlotte zaalsport kan per twee of vier personen worden gespeeld aan weerszijden van een net en met een racket en shuttle. Iedereen boven de 16 jaar kan meedoen. Je kunt op onze vaste speelavonden komen en aan onze clubtoernooien meedoen. Voor shuttles zorgt de vereniging. Wie net begint kan een racket van de club lenen.

Waar en wanneer?

Het badminton seizoen bij Sportvereniging Lunetten (SVL) uit Utrecht loopt van eind augustus tot eind juni. Er zijn twee speelavonden per week:

Zondag 20.00 - 21.30 uur
Woensdag 20.30 - 22:00 uur

Beide speelavonden zijn in de Sporthal Lunetten.

Adres:
Sporthal Lunetten
Zwarte Woud 201
3524 SG Utrecht

Hoe leer je beter badminton spelen?

Twee keer per seizoen wordt er een trainingsserie aangeboden voor de leden. Als er onvoldoende animo is voor de training dan vervalt deze. Trainingen worden zo veel mogelijk in groepen van gelijke sterkte gegeven. Voor meer informatie over badminton trainingen, kijk bij het kopje trainingen linksboven.

Partijtje spelen

Als je op een avond komt badminton spelen dan vorm je samen met steeds andere mensen combinaties voor een partijtje spelen tot 21 punten. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kan dit enkelspel of dubbelspel zijn: als er veel mensen aanwezig zijn, speel je altijd dubbelspel. Na elk partijtje worden er nieuwe combinaties gevormd. Het is tot nu toe nooit noodzakelijk geweest om een afhangsysteem met labels te introduceren.

Gezelligheid na de sport

Op beide speelavonden kan na het spelen iets gedronken worden in de café-bar De Lunet, onder hetzelfde dak als Sporthal Lunetten, Zwarte Woud 201 in Utrecht Lunetten.

Lid worden of meer informatie?

Belangstellenden kunnen altijd vrijblijvend met twee badminton trainingen mee doen om het niveau en de sfeer te proeven, voordat ze besluiten om lid te worden. Wil je meer weten over onze vereniging? Bekijk de andere onderwerpen op deze website, kom vrijblijvend langs op een trainingsavond. Bij Lid worden/contact vind je een directe link naar adressen en email.

Video impressie van onze clubavond: